ІННОВАЦІЙНА СКЛАДОВА СОЦІАЛЬНО-ТРУДОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПРИКАРПАТТЯ ЯК ТУРИСТИЧНОГО РЕГІОНУ: ПРІОРИТЕТИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ
Черкаський національний університет ім. Богдана Хмельницького
Черкаський національний університет ім. Богдана Хмельницького
АНОТАЦІЯ
У статті, на основі аналізу різних підходів до розуміння соціально-трудового потенціалу, запропоновано власне визначення категорії, з урахуванням соціальних, культурних та освітніх характеристик, які впливають на його продуктивність. Запропоновано компонентну структуру соціально-трудового потенціалу, визначено сутність його інноваційної складової та обґрунтовано її значення для розвитку туристичного регіону, на прикладі Прикарпаття.
Для характеристики інноваційної складової соціально-трудового потенціалу Прикарпатського регіону виділено види діяльності, які в сукупності, її формують. На основі аналізу структури та динаміки сфери інтелектуальних послуг в Прикарпатському регіоні визначено основні проблеми формування інноваційної складової соціально-трудового потенціалу та запропоновано основні пріоритети його формування та ефективного використання в умовах війни та повоєнного відновлення країни.
КЛЮЧОВІ СЛОВА
cоціально-трудовий потенціал, інновації, інноваційний розвиток, інноваційна складова соціально-трудового потенціалу, інноваційні пріоритети, економіка знань, туризм, туристичний регіон, інформаційне суспільство
ПОСИЛАННЯ